Mikrobióm všeobecne
V rokoch 2008 – 2013 prebehlo veľké mapovanie mikrobiómu tzv. Human Microbiome Project, v ktorom analyzovali, izolovali a sekvenovali viac ako 1300 druhov mikróbov v tele ľudí (nebavíme sa iba o čreve, ale mikrobióme všeobecne). Podštúdiou bol tzv. Human Gut Microbiome Project, ktorý sa venoval mikróbom v črevách. Nejde iba o baktérie, ale aj archeóny, vírusy, či huby (19).
Ľudský organizmus obsahuje trilióny mikróbov a zároveň 2 zdraví jedinci môžu mať úplne iný mikrobióm.
01 - Základy výživy - ako dosiahnuť s klientom najlepšie výsledky?
02 - Makronutrienty - ako správne nastaviť nutričný plán?
03 - Energia, bazálny metabolizmus a kalórie – ako nastaviť príjem?
04 - Mikronutrienty a hydratácia - čo z toho konkrétne je zásadné a na čo musíš myslieť?
05 - Mýty vo výžive - čo sa ťa budú pýtať v praxi klienti a nie je pravda?
06 - Novinky vo výžive - čo je trendy a čo funguje?
07 - Doplnky výživy - ktoré reálne tvoj klient bude potrebovať?
01 - Nutričná anamnéza - na čo sa musíš konkrétne pýtať, aby ste zvíťazili?
02 - Na čo myslieť z najčastejších ochorení a ako sa pri nich stravovať?
03 - Výživa pri alergiách / intoleranciách; Výživa pri zníženej funkcii štítnej žľazy
04 - Výživa pre črevný mikrobióm
05 - Lifestyle / životospráva - čo je zásadné a na čo treba nevyhnutne myslieť?
06 -Výživa športovcov - aké sú špecifiká konkrétnych športov? Aké sú odporúčania?
07 - Moje ultimátne SUPERFOODS. Ultimátne raňajky, obed, večera. Ultimátny týždeň.
01 - Prvé stretnutie s klientom - ako postupovať
02 - Čo všetko zo služieb obsiahnuť v rámci spolupráce s konkrétnym klientom?
03 - Ako nájsť svoje miesto na trhu vo výžive?
04 - Ako sa prezentovať na sociálnych sieťach a ako oslovovať klientov?
05 - Ako nestrácať klientov a ako komunikovať s aktuálnymi a bývalými klientami?
06 - Tipy a triky na biznis - od zariadovania až po výber kancelárie?
07 - Literatúra, zdroje, stránky a dietológovia - čo sledovať a čo určite nie?
01 - Základy výživy - ako dosiahnuť s klientom najlepšie výsledky?
02 - Makronutrienty - ako správne nastaviť nutričný plán?
03 - Energia, bazálny metabolizmus a kalórie – ako nastaviť príjem?
04 - Mikronutrienty a hydratácia - čo z toho konkrétne je zásadné a na čo musíš myslieť?
05 - Mýty vo výžive - čo sa ťa budú pýtať v praxi klienti a nie je pravda?
06 - Novinky vo výžive - čo je trendy a čo funguje?
07 - Doplnky výživy - ktoré reálne tvoj klient bude potrebovať?
01 - Nutričná anamnéza - na čo sa musíš konkrétne pýtať, aby ste zvíťazili?
02 - Na čo myslieť z najčastejších ochorení a ako sa pri nich stravovať?
03 - Výživa pri alergiách / intoleranciách; Výživa pri zníženej funkcii štítnej žľazy
04 - Výživa pre črevný mikrobióm
05 - Lifestyle / životospráva - čo je zásadné a na čo treba nevyhnutne myslieť?
06 -Výživa športovcov - aké sú špecifiká konkrétnych športov? Aké sú odporúčania?
07 - Moje ultimátne SUPERFOODS. Ultimátne raňajky, obed, večera. Ultimátny týždeň.
01 - Prvé stretnutie s klientom - ako postupovať
02 - Čo všetko zo služieb obsiahnuť v rámci spolupráce s konkrétnym klientom?
03 - Ako nájsť svoje miesto na trhu vo výžive?
04 - Ako sa prezentovať na sociálnych sieťach a ako oslovovať klientov?
05 - Ako nestrácať klientov a ako komunikovať s aktuálnymi a bývalými klientami?
06 - Tipy a triky na biznis - od zariadovania až po výber kancelárie?
07 - Literatúra, zdroje, stránky a dietológovia - čo sledovať a čo určite nie?
Mikrobióm všeobecne
V rokoch 2008 – 2013 prebehlo veľké mapovanie mikrobiómu tzv. Human Microbiome Project, v ktorom analyzovali, izolovali a sekvenovali viac ako 1300 druhov mikróbov v tele ľudí (nebavíme sa iba o čreve, ale mikrobióme všeobecne). Podštúdiou bol tzv. Human Gut Microbiome Project, ktorý sa venoval mikróbom v črevách. Nejde iba o baktérie, ale aj archeóny, vírusy, či huby (19).
Ľudský organizmus obsahuje trilióny mikróbov a zároveň 2 zdraví jedinci môžu mať úplne iný mikrobióm.